Dünya Sağlık Günü


Dünya Sağlık Günü
Zor meslektir sağlık çalışanlığı. Gece kendi çoluk ve çocuğunu (canlarını) bırakıp bir başka cana koşarsın.
Bu da yetmez değil mi çocuğunun ilk Anne veya Baba dediğini hiç duyamazsın ama hayata yeni gözünü açmış bir başka canın ağlamasını duyarsın. Çocuğunun ilk okula başlamasını, ilk okuma bayramını, ilk aşkını, ilk maçını, ilk şiirini... herşeyin ilkini göremezsin, duyamazsın çünkü mesaide ya da nöbettesindir. Kendinle ilgili herşeye geç kalırsın ama her zaman işine erken varırsın.
Ömrünün neredeyse yarısını işine vakfedersin ve sürekli bilgini tazelemen gerekir sürekli öğrenmek zorundasın.
Herkesin halinden anlarsın ama kimse senin halinden anlamaz. Anlamaz ne yazık ki herkesin tek düşündüğü önce kendi canıdır.
Kaç gece uykusuz kaldığını bir sen bilirsin. Dışarıdan bakan gecenin bu saatinde nereden geliyor acaba der ama bilmezler ki nöbetten gelirsin. Sahi nöbet tutulan kaç meslek var ki dünyada. Bir de halden anlamayanların şiddetine, hiddetine ve terbiyesizliğine maruz kalırsın. Az yaşarama çok yaşatırsın, hep yaşatırsın. Yaşatamadığının ardından günlerce ağlarsın... Yıllar sonra arkana dönüp baktığında iyi ki sağlık çalışanı olmuşum dersin. Çünkü bu dünyada yapılabilecek en büyük iş CANA CAN KATMAKTIR.
SAĞ OLUN VAR OLUN HEP BİZİMLE OLUN. 7 NİSAN DÜNYA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GÜNÜNÜZ BİR GÜN DEĞİL HER GÜN KUTLU OLSUN... Nurettin AYKAN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yol Haritası

Deli Sorulara Cevaplar